Elérhetőségek

Kelet Ablak Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Henger utca 3.
Telefon:
+3694/511-642
Mobil:
+3620/405-9313
E-mail:
titkar@kelet-ablak.t-online.hu
Nyitva tartás

Nyitva tartás

ÁRUKIADÁS: 8:00 - 11:00 , 12:00 - 14:30

Iroda

H - P: 8:00 - 16:00  Ebédidő: 11:30 - 12:00

Szo - V: Zárva

Üzem

H - P: 6:30 - 15:00  Ebédidő: 11:30 - 12:00

Szo - V: Zárva

 

 Széchenyi 2020 - Pályázataink


 

 

 

 

 

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

A Kelet-Ablak Kft vissza nem térítendő támogatásban részesült a GINOP-1.2.1-16-2016 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

 

A projekt címe és azonosítószáma:

Ablak a jövőre: kapacitásbővítő beruházás a KELET-ABLAK Kft-nél

GINOP-1.2.1-16-2017-00280

 

A projekt célja, rövid leírása:

 

Cégünk kapacitás bővítése céljából egy automata profil megmunkáló gépet kíván beszerezni. A gép jelenleg használt 4 db gép munkáját váltja ki és 2,5 szeresére nő a termelékenysége az eddigi manuális, kézzel működtetett gépekkel szemben. Az új gép rengeteg hiba lehetőséget is kiszűr, ami által csökken a selejt és a környezetterhelés. A megmunkáló központba a 6,5 méterese profilokat kell csak adagolni és a gép a gyártás előkészítő programunktól kapott információk alapján méretre vágja, megmunkálja (különböző marások, fúrások) az elemeket. Eddig a darabolás egy kézi irányítású fűrészgéppel történt, majd másik 3 különböző gépen kellet manuálisan kimarni, kifúrni a profilokat nagy oda figyeléssel, hogy minden marás, fúrás jó helyre kerüljön. Ehhez a munkafolyamathoz papírformátumú gyártási lapot használtunk. Nagy volt a hiba lehetőség, ez szűk keresztmetszete volt a hatékony, folyamatos termelésnek. Az új gép az informatikai hálózaton keresztül megkapja az információkat az irodai gyártás előkészítő szoftverről és automatikusan elvégzi a szükséges munkafolyamatokat, nagy pontossággal. A megmunkálás elkészítése után vonalkóddal ellátott címkét nyomtat, melyet a kész profildarabra ragasztva könnyen beazonosíthatóvá válik a termék. A gép üzemeléséhez szükségünk van a Fenestra típusú gyártás előkészítő szoftverrel, mely kommunikálni tud a megmunkáló központtal és a szükséges adatokat továbbítja a gép számára (megrendelési azonosító, pozíció szám, ablak típusa, mérete, nyitási iránya).

A Szombathely, Tátika utca 3. szám alatti üzemünkben sajnos már nem fér el az új megmunkáló központ, mivel közel 14 méter hosszú a gép. Ezért a termelést áthelyezzük a Szombathely Henger utca 3. szám alatti telephelyünkre. Mivel a Henger utcai telephelyen egy hideg, fűtetlen csarnokunk van így ott ki kell alakítanunk a hatékony fűtés lehetőségét, ez indokolja a gépészeti fejlesztést.

Ahhoz hogy ott zavartalanul és akadálymentesen folyjék a munka és megközelíthető legyen kamionokkal, térburkolatot kell készítenünk esővíz elvezetéssel. A megvásárlásra kerülő gépsor kapacitása elengedhetetlenné teszi a kamionos szállítást.  

A napelemek használatával a jelenlegi nem megújuló forrásból származó energia mennyiséget kívánjuk csökkenteni az irodákban és szociális helyiségekben. Az iroda kialakítása dolgozóink és vevőink igényeit szolgálja és javítja cégünk arculatát.

Az informatikai eszközök a adatfeldolgozást, adatgyűjtést és adatmentést szolgálják, valamint segítik az irodai és marketing munkát. A fejlesztés elegendő a jelen pályázatból megvásárolni kívánt gyártás előkészítő szoftver futtatásához, és a már meglévő termelésirányítási rendszer is biztonságosabban működtethető. A mobil eszközök pedig lehetővé teszik a távfelügyeletet.

 

A megvalósítás helyszíne: Szombathely Henger utca 3.

A projekt elszámolható összköltsége: 158.968.300 Ft

A megítélt támogatás összege: 71.535.563 Ft

A támogatás mértéke: 45 %

A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2017.10.02. – 2019.10.31.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

PROJEKTINFORMÁCIÓK

A Kelet Ablak Kft. vissza nem térítendő támogatásban és visszatérítendő hitelben részesült a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében című pályázati felhívásra benyújtott pályázatával.

 

A projekt címe és azonosítószáma:

Egy újabb ablak a jövőre: kapacitásbővítő beruházás a KELET-ABLAK Kft-nél

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00203

A projekt célja, rövid leírása:

 

Cégünk új automata gépet kíván beszerezni, hogy növelni tudjuk kapacitásunkat, amelyre reális piaci igény mutatkozik, hiszen már a jelenlegi megrendelésállomány határidőre történő kielégítése is nehezen megoldható feladat, első sorban a gyártókapacitás szűk keresztmetszete miatt. . Ezen pályázat keretében egy meglévő 4 fejes hegesztőgépünket kívánjuk bővíteni, mely bővítéssel gyorsabbá és hibamentessé tudjuk tenni a gyártási folyamatot. A meglévő gépet egy futószalaggal ellátott asztallal, CNC megmunkáló központtal és egy továbbító robottal szeretnénk kiegészíteni. Az új gép üzembe helyezésével csökken a környezetterhelés, hiszen csökken a selejt mennyisége.

A beszerezni kívánt új gépnek nagy a helyigénye, már nem fér el a gyártó csarnokunkban, csak akkor tudjuk telepíteni ha gyártás folyamat egy részét másik csarnokba helyezzük át. Cégünk 2015-ben egy új csarnokot épített Szombathelyen a Henger utca 3. szám alatt. Ezt a csarnokot szeretnénk bővíteni  1070 m2-rel. A bővítés után a gyártási folyamat egy részét, például a hőszigetelt üveg gyártását melynek kb 1.000 m2 a helyigénye, át tudjuk helyezni.

A pályázati programok bővülésével (lakossági, panel program, társasházi felújítások, céges energiahatékonysági pályázatok) már jelenleg is érzékelhető a megrendelések bővülése és ez a 2020-ig tartó pályázati ciklus egészére prognosztizálható.

Az automata gépsor beüzemelésével csökken a gyártásban lekötött munkaerő mennyisége, az így felszabaduló kapacitás a beépítési munkákra csoportosítható át, ahol szintén folyamatosan növekszik az élőmunka szükségessége. Mivel jelenleg a régióban egyre nehezebb munkaerőt találni, ezért a belső átcsoportosítás is növeli a cég kapacitását.

Az automatizálás, a modern technika általi kisebb energiafelhasználás, a munkaerő belső átcsoportosításának lehetősége növeli a cég hatékonyságát, ezáltal az önköltség csökken, az eredményesség pedig növekszik. Cégünk filozófiája az eddigiekben is a folyamatos fejlesztés volt, felhasználva a képződött nyereséget és a pályázati forrásokat is. Ezt a filozófiát a továbbiakban is követni kívánjuk, amit jól mutat a jelen pályázat és a benyújtott GINOP-1.2.1-16 pályázatunk is. A két projekt eredményeként megvalósuló kapacitásbővülés cégünk piaci pozícióját emeli, piacvezetővé válhatunk a régióban, ami az árazásban is meg tud nyilvánulni, így több megrendeléshez juthatunk, közbeszerzési projekteken nagyobb eséllyel indulhatunk.

A megvalósítás helyszíne: Szombathely, Henger utca 3.

A projekt elszámolható összköltsége: 166.649.050 Ft

A megítélt támogatás összege: 49.994.715 Ft

A visszatérítendő hitel összege: 83.324.525 Ft

A támogatás mértéke: 30 %

A projekt megvalósításának tervezett ideje: 2018.10.02. 2020.01.04.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Vissza az előző oldalra!
Kelet Ablak Kft. - Magyar